Stummer János belépett a Momentumba

Stummert, a Jobbik volt alelnökét Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, illetve Bedő Dávid frakcióvezető-helyettes mutatta be.

A bejelentő videóban a momentumos politikusok arról beszéltek, hogy a pártban várnak mindenkit, aki képes szövetségben gondolkodni és a fényt választja az árnyék helyett. Szerintük a kormányváltás egy nehéz és hosszú folyamat, a Momentum azonban nem fog hazudni a választóknak a sok szemfényvesztő, populista politikussal ellentétben.

Stummer célja, hogy az elmúlt másfél évtizedben megszerzett tapasztalatait a lehető legmegfelelőbb helyen kamatoztassa. Úgy látja, a Momentumban megértették, hogy ennek az országnak a jelenéről és jövőjéről csak őszintén lehet és érdemes beszélni és ebben a közösségben látják, hogy asztalcsapkodás helyett valódi kormányképességet kell építeni.

Stummer az előző ciklusban a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke volt és a Jobbik alelnöke. Az áprilisi választáson nem szerzett mandátumot. Májusban elindult az elnöki posztért, azonban mindössze a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg és Jakab Péter maradt a Jobbik elnöke. Igaz, azóta már ő is kilépett pártból, de maradt független országgyűlési képviselő.

MomentumStummer János