Streetball lesz jövő vasárnap Vásárhelyen

Ismét streetball-t rendeznek 2022. május 22-én vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Sportcentrumban. Legutóbb tavaly augusztusban és szeptemberben rendeztek hasonló megmérettetést a városban, a viadalokon akkor több százan vettek részt.

Az eseményre – ami uniós támogatás felhasználásával valósulhat meg – minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből a kedvezményezett sportszervezetek, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub . A streetball-t rossz idő esetén is megtartják, az esőhelyszín a Hódtói Sportcsarnok lesz.

A reggel 9 órakor kezdődő nevezés után fél 10-től pattog majd a labda a versenyeken. A megmérettetésre 5 korosztályban – 2008 és utána született fiúk és lányok, 2005-2007 fiúk, 2004 és előtte született férfiak, hölgyek (2007 és előtte született) és családi (minimum két generáció) – várják a jelentkezőket. Ők teljesen ingyenesen mérhetik össze tudásukat ellenfeleikkel. A rendezvényen játékvezetés mellett zajlanak a mérkőzések a 3+1 főből álló csapatok között. A sportolókat vendégül is látják: a nevezőknek pizzaszelet és üdítő segít majd feltöltődni az összecsapások között. A streetball hangulatát a viadalok mellett az egész nap szóló zene fokozza, egészen az eredményhirdetésekig, ahol az első helyezett csapatokat sportserleggel és oklevéllel ismerik el.

kosárlabdastreetballVásárhelyi Kosársuli