Az, hogy gyere el a régió legolcsóbb fürdőjébe, nem marketing

Az évtizedes törzsvendégek számára ideálisabb bérletekről és a több vendéget idevonzó új szolgáltatásokról szólt a mai strandfórum. Az új igazgató hangsúlyozta a munka nehézségét, de arról beszélt, rendet rak. A fórum végén egy vállalkozó azzal vádolta meg a korábbi vezetést, hogy megkárosították őt.

„Amikor megválasztottak, az első gondolatom nem a boldogság volt, hanem a felelősség – emlékezett vissza Katona Zsolt, a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda új igazgató arra, amikor a véleményező ülés egyhangúlag elfogadta a pályázatát. A ma délutáni strandfórumot azzal kezdte: szereti a kiszámíthatóságot, nem elmondja, hogy mi lesz, hanem megbeszéli a dolgozókkal és a vendégekkel. Ennek érdekében folyamatosan találkozik a dolgozókkal munkakörönként.

Katona többször is hangsúlyozta, hogy versenyképessé kell válnia a hódmezővásárhelyi strandfürdőnek a régió többi hasonló komplexumával. Ennek érdekében a szolgáltatás-színvonalat akarja emelni. „Az, hogy gyere el a Dél-Alföld legolcsóbb fürdőjébe, nem marketing” – fogalmazott az intézményvezető. Ennek kapcsán bár többször is elmondta, hogy nem kíván most azonnal árat emelni, hangsúlyozta, hogy a város fürdője a környező településekhez képest nagyon olcsó.

Rendezné az úszásoktatás helyzetét

A fürdővezető beszélt arról is, hogy nagyon fontosnak tartják az úszásoktatást az intézményben, de rendezni kívánják annak a hátterét. „Köpenykassza nem lehet” – fogalmazott, illetve azt is problémaként vetette föl, hogy nem fix, ki mikor melyik úszósávot használja.

– ígérte, amelyet taps fogadott a fórum résztvevői között. Szerinte a beléptetésen azért is változtatni kell, mert az épület aulája rosszul van kihasználva, amikor egy nagyobb sor már az épület elé is kilóg.

Erősítené a fürdő saját rendezvényeit, felújítaná a melegvizes krema medencét és a gyerekmedencét, illetve ledfalat és medencét is tervez újra a strandigazgató,

Itt edzett volna a válogatott

Amikor nemrég vért adott, már a vásárhelyi fürdőbe is kapott jegyet – mondta pozitív tapasztalatként Márki-Zay Péter. A polgármester szerint az új igazgató tanult az előző két fórumból, a bemutatott elképzelései pedig nem most születtek, azokat már megfogalmazta a pályázatában, ezért támogatta őt a közgyűlés. „Rend és fegyelem lesz” – fogalmazott a városvezető, hozzátéve: az anyagi háttér előteremtése önkormányzati feladat, de ez fejlesztett szolgáltatások mellett egyszerűbb lesz.

Szerinte a fürdőfejlesztéssel az idegenforgalom is nőni fog. Emellett beszélt még egy télen is használható, fedett strandfoci-pálya tervéről is,

A polgármester azt mondta: a tervek megvalósítására kiírt pályázat már folyamatban van. Ez milliókba kerül már önmagában, de a folytatáshoz még százmilliók kellenek – tette hozzá. Ugyanakkor arról is beszélt: az úszószövetség vezetése anyagi támogatást ígért, ha az úszóegyesületeket sikerül „békében egy irányba állítani”, valamint lehetséges szponzorokról is beszélt.

Említette még az életmentő tanfolyamokat, melyeket fontosnak tart és szerepelt az új igazgató pályázatában. Valamint arról is beszélt: a készülő városkártya a bérlet megjelenési formája is lehet majd a jövőben. A koronavírus-járvány Márki-Zay Péter szerint csak a strandfürdőnek 30 milliós kiesést jelentett, többek között a válogatott úszócsapat is itt edzett volna a tokiói olimpiára, amelyet elhalasztottak.

Nem csak januártól lehet éves a bérlet

„Kirúgtak, mint a macskát szarni” – érzékeltette egy idősebb úr, hogy nem engedték be fél ötkor a fórum miatt sem az öt órától érvényes bérletével. Az igazgató szerint ez jogos volt. Egy másik felszólalónak azt a javaslatát jogosnak találta, hogy legyen olyan bérlet, amellyel négy órára bármikor be lehet menni, mire a közönség soraiból valaki közbekiáltott: már most is van!

Egy másik vendég arról panaszkodott, hogy műtét miatt összesen kétszer tudta igénybe venni a bérletét, amire azt mondta neki a vezető, hogy visszafizetni nem tudják neki, de kitolják a felhasználhatósági igényét.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, az éves bérleteknek olcsóbbaknak kell lennie, mint két félévesnek együtt, Említette, hogy a többség a 33-as medencét a vízilabdás medenceként tartja számon, azonban fontosnak tartotta, hogy a klubbal esedékes újraszerződésükben ezt pontosan lefektessék, mert mint mondta, néha az úszóedzésekhez is igénybe vennék.

A mindennapos testnevelés kapcsán már volt egy apró konfliktus, amikor Márki-Zay megemlítette, hogy nem minden iskola egyformán fizet, amit a Bethlen Gábor Református Gimnázium vezetője önmagára értett. Ezt követően azonban Tóth Antal vállalkozó és felesége azzal vádolta meg a strandfürdő korábbi vezetését, hogy 4 millióval megkárosították őt azzal, hogy kihúzták az áramot a fagylaltos pavilonjukban. Később lapunknak elmondták, ezt a kamatokkal együtt értik. A fürdővezetés a jövő hétre ígért lapunknak ezzel kapcsolatos tájékoztatást (mert az új igazgató még elmondásuk szerint nem ismeri az ügyet), de úgy tudjuk, vitatják a vádakat.

Katona ZsoltMárki-Zay Péterstrandstrandbérletstrandfórum