Stand upos, zenélő vagy fénytram-train csalogassa az utasokat? Szavazzon!

Az autónál is gyorsabb menetidőn túl mivel lehetne a vasútvillamosra csalogatni az utasokat november végétől? Mivel erről is szó volt egy keddi fórumon, lapunk is ötletelt. A cikk végén szavazzon: milyen tram-trainnek nem tudna ellenállni?

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Kommunikációs- és Reklámklubja 3 részes sorozatot indított, amelynek részeként Hódmezővásárhelyen, Algyőn és Szegeden gyűjtötték össze a javaslatokat arról, hogy miként lehetne hatékonyan működtetni a vasútvillamost a megyében. A megyeszékhelyen kedden ültek egy asztalhoz a szakemberek Tóth István Tibor közlekedési szakértő vezetésével – számolt be a Délmagyarország.

– Nem lesz egyszerű a vasúti közlekedéstől elszokott embereket visszaszoktatni – mondta Nagy József MÁV főtanácsos, a Vasúttörténeti Alapítvány titkára a megbeszélésen. Hozzátette, a zenélő villamoshoz hasonló programokat, tematikus napokat érdemes lehet a tram-trainre is szervezni, ezek pedig nemcsak a mindennapi utasokat, hanem a vasútbarátokat is vonzanák.

Mivel Vásárhelyen az Ady Endre utcában a strand nevet kapta a tram-train megállója, ezért Katona Zsoltot, a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda vezetőjét arról kérdezték, hogy a fürdő mivel készül a november 29-i tram-train indulásra. Katona Zsolt jelezte, mindig is nyitott volt bárki számára, így a szegediek számára is a fürdő, idén nyáron pedig az is jól látszott, hogy a vásárhelyiek mellett a szegediek is nyitottak arra, hogy Vásárhelyen strandoljanak. Éppen ezért kihasználják a tram-train adta lehetőségeket és november végétől kedvezményekkel várják a fürdőzőket. A részleteket érdemes lesz figyelni a fürdő oldalán.

Szerkesztőségünkben is felmerült néhány ötlet. A két város közötti, hozzávetőlegesen félórás út alatt bizonyára az utasok nagy része jól szórakozna, ha egy humorista szórakoztatná őket. Vagy ha a másik település strandjára átruccanni vágyóknak fürdőruha divatbemutatóval kedveskednének. Advent idején egy karácsonyi díszfénybe öltöztetett szerelvény is jól mutatna. Na és persze „a zene a világ legegyetemesebb nyelve” – azzal bárkit könnyedén meg lehetne szólítani, ha muzsikusok élőben játszanának a kocsi egyik végében (amire volt már példa Szegeden.)

Kérjük, szavazzon!

MÁVTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között