Csatornába szorult macskát is mentettek a tűzoltók a hétvégén

Kiégett autó, csatornába szorult macska, több kidőlt fa, halálos baleset, égő tető – ezekhez kellett a hét végén vonulniuk a vármegye tűzoltóinak.

Melléképületre dőlt egy fa vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Visszhang utcában. Motoros láncfűrésszel távolították el a fa törzsét a város hivatásos tűzoltói, személyi sérülés nem történt. A Rezeda utcából is érkezett bejelentés, itt pedig a lakóépületre dőlt fát kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk.

Teljesen kiégett egy személyautó szombaton az M5-ös autópálya Szatymazi pihenőhelyén. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Két autó karambolozott szombaton Szegeden, az 55-ös úton, a repülőtérnél. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentők egy gyermeket szállítottak kórházba. 

Csatornába szorult egy macska szombaton Makón, a Zrínyi utcában.  A makói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szabadították ki a bajba jutott cicát, majd átadták az állatmentőknek. 

Oszlopnak ütközött, majd oldalára borult egy autó vasárnap Szentesen, a Kiss Zsigmond utcában. A műszaki mentést a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben egy ember megsérült. 

Ópusztaszeren egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat, a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el a beavatkozást. Szegeden a 47-es úton kellett a tűzoltókat riasztani egy kidőlt fa miatt, Szentesen pedig a járdára hasadt, több méteres ág miatt érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Lángolt egy zákányszéki épület tetőszerkezete vasárnap éjjel. A tűz átterjedt a szomszédos épület tetejére is. A tüzet a ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint az üllési önkéntes egységek közös erővel oltották el, személyi sérülés nem történt. A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Halálos baleset történt hétfőre virradó hajnalban az M43-as autópályán, Szeged közelében. Egy kamion és egy személyautó ütközött. A műszaki mentést – teljes útlezárás mellett – a szegedi és a makói hivatásos egységek végezték el, a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. 

A forgalmat is veszélyeztette egy nagy méretű, lehasadt faág hétfőn Hódmezővásárhelyen. A Gácsi László utcából érkezett a lakossági bejelentés, a műszaki mentést a város hivatásos egysége végezte el. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délben egy szegedi lakásban. A segélyhívást követően a szegedi hivatásos tűzoltók, valamint a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. Méréseket végeztek a lakás helyiségeiben, valamint átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Személyi sérülés nem történt, a koncentráció megemelkedését az elsődleges vizsgálatok alapján a nyílt égésterű vízmelegítő nem megfelelő műszaki állapota okozta. 

BalesetfaHódmezővásárhelymacskatűzoltókvásárhelyi hírek