Sok a baleset a vasúti átjáróknál

Tovább romlott a baleseti statisztika a MÁV hálózatán: csütörtökig 36 baleset történt vasúti átjáróban a KRESZ megszegése vagy figyelmetlenség miatt, 7 esettel több, mint az elmúlt év azonos időszakában – közölte a MÁV a héten. Csak június utolsó hetében 5 baleset történt, amelyek közül az egyik három emberéletet követelt. A balesetek megelőzése érdekében a nyári időszakban a MÁV idén is vasútbiztonsági kitelepülésekkel erősíti figyelemfelkeltő kampányát a Balaton mentén és a Velencei-tónál.

A kampányt a nyári időszakban idén is vasútbiztonsági kitelepülés-sorozattal erősíti a vasúttársaság, amelynek az első helyszíne Balatonlelle volt. A nyár folyamán Zamárdiban, Alsóörsön, Balatonalmádiban, Agárdon és az Erzsébet táborban is balesetmegelőzési kitelepüléseken hívják fel a figyelmet a szabálykövető közlekedés fontosságára.

A vasúttársaság Härtlein Károlynak, a BME Fizikai Intézet mesteroktatójának a közreműködésével SÍN-TÉR címmel ismeretterjesztő filmekben hívja fel a figyelmet a szabálykövető közlekedés fontosságára.

A balesetek számának visszaszorítása valamennyiünk közös ügye, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy minden körülmények között közlekedjenek körültekintően, hiszen járművel vagy gyalogosan is élet-halál kérdése lehet a KRESZ szabályok betartása.

BalatonBalesetMávstatisztikavonatbaleset