SMS-ben üzente meg a szomszédban élő rokonoknak, hogy felrobbantja a vízvezetéküket

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki egy Vásárhely melletti kistelepülésen a szomszédjában élő rokonait – köztük az unokahúgát – SMS-ben fenyegette. Azon vesztek össze, hogy szerinte lopták a vizet tőle az ő vezetékét használva. Emiatt 2019 nyara óta SMS-ben kérte, hogy ezt szüntessék meg. Többször úgy próbálta ezt nyomatékosítani, hogy a telekhatáron gödröket ásott, hogy megkeresse a leágazást.

Február 23-án viszont már nem kért, hanem azt üzente meg a rokonoknak: talált egy csövet, amely tőle vezet valahová és abba gázt fog vezetni, hogy meggyújtsa és felrobbantsa, kiderítve így, hogy hol a cső másik vége. A szomszédok ezt komolyan vették, főleg, hogy ekkor is ásott gödröket a két telek között, ezért szóltak a rendőrségnek,

Ekkor azt mondta, inkább börtönbe megy, de ezt véghez viszi. Előállították, bár kiderült: nem tudott volna a szomszédokban kárt tenni, mert nem tudott volna annyi gázt tölteni a vezetékbe, hogy az tényleg felrobbanjon.

rendőrségsmsÜgyészségvízvízvezeték