Sínkenővel kezelték a tram-train pályáját

Jelentősen csökkent a Kossuth téri kanyarban is a vasútvillamos szerelvényei csikorgása.

A pályán csak egy olyan helyen van közel derékszögű kanyar, ahol társasházak állnak. No ott szól a legjobban, s nyitott ablaknál aludni sem lehet mellette – szólnak a panaszok június 22-én közzétett írásunkban. Ez az egyetlen vásárhelyi helyszín, ahol közvetlen társasházak között kanyarodik el a szerelvény.

Az olvasói panaszok után járva videót is készítettünk a csikorgásról, de írtunk is egy levelet a jelenséggel kapcsolatban a vasútvillamost üzemeltető MÁV-Start Zrt-nek.

Nem írtak választ azóta sem, de ma kiderült, hogy a sajtómegkeresésünket panasznak vették, s ma a mávos szakemberek az egész a nagyállomástól a népkerti állomásig tartó pályát végigjárták. Meghallgatták a kanyarokban s az íveken áthaladó szerelvények hangját azelőtt, hogy a speciális sínkenő anyaggal megkenték volna a problémás helyszíneket, majd azután is, hogy a kenőanyaggal megkent sínen ismét áthaladt valamelyik szerelvény.

MI a Kossuth téri, azaz a legélesebb (és leghangosabb) kanyarban találkoztunk velük, s mi is azt tapasztaltuk, hogy a kenés után jelentősen csökkent a tram-train csikorgása.

kenéskossuthtérmávstartsínkenőtramtrain