Simonka megjegyzése miatt Vadai Ágnes a legfőbb ügyészt kérdezi Lázár Jánosról

Polt Péterhez fordult írásbeli kérdéssel a Demokratikus Koalíció politikusa Simonka György megjegyzése miatt. A korrupciós bűncselekmények elkövetésével megvádolt Békés megyei fideszes honatya azt mondta egy lapinterjúban Lázár Jánosról: „úgy csinál, mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid.”

Lapunk is beszámolt arról, mit mondott Simonka György a 24.hu-nak adott interjúban Lázár Jánosról. A kormánypárti honatya arra reagált, hogy Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője korábban a Telexnek úgy nyilatkozott, párttársa a bíróságon fogja befejezni közéleti pályafutását. Simonka leszögezte, Lázár Jánosról regényt tudna írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő.

A Nyugati Fény tette közzé Vadai Ágnes közleményét, amiben jelezte: a Demokratikus Koalíció politikusaként írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Arra kíváncsi: „mit fog tenni az ügyészség Simonka György szavait követően? Indítanak-e vizsgálatot Lázár János és más fideszes képviselők ellen korrupciógyanú miatt?”

Demokratikus KoalícióLázár JánosPolt PéterSimonka GyörgyVadai Ágnes