Simonka Györgyöt vesztegetéssel is vádolja az ügyészség

Újabb ügyben emelt vádat az ügyészség Simonka György országgyűlési képviselő ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint a fideszes képviselő miután tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított őt is érintő büntetőeljárásról, 5 millió forint átadásával befolyásolta egy tanú vallomását és egy őrizetben lévő gyanúsítottat is rá akart beszélni – készpénz ígéretével – a neki kedvező vallomástételre.

Simonkát így két rendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntettével, míg a vallomástételben befolyásolt társát vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntettével vádolják, mindkét vádlottat, mint bűnszervezetben elkövetőt.

A közleményben felidézték, hogy Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség két éve, 2019. augusztus 21-én, 33 vádlott ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Simonka: Nem követtem el semmit

,,Hihetetlen, hogy egyetlen egy bűnöző 4 évvel ezelőtti vallomására alapozva adhatták ki a mentelmi jogomat és vádolhattak meg, miközben ezzel szemben minden bizonyíték az én igazamat támasztja alá” – üzente kabinetfőnökén, Puju Jánoson keresztül a hvg.hu megkeresésére Simonka György a vesztegés kapcsán.

Simonka azt is hozzátette, „mindenki értetlenül áll az eljárásrend előtt, amely amellett, hogy szabálytalanságoktól hemzseg, még nem tudom meghatározni pontosan, hogy kinek az érdeke mindez és miért történhet meg az, hogy szakaszosan csöpögtetik azokat a gyanúsításokat és vádakat ellenem – ezáltal folyamatos nyomás alatt tartva engem és stábom tagjait – amelyeket már hosszú évek óta tudnak. Véleményem szerint ez egyedülálló és törvénytelen, melyre panaszaimban ki is tértünk”.

Simonka GyörgyÜgyészségvesztegetés