Simonka György szerint jobb, ha Lázár János csöndben marad, mert regényt tudna írni róla

Interjút adott a 24.hu-nak a többi között korrupciós bűncselekmények elkövetésével megvádolt Simonka György, akivel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

  • Az ügyészek szerinte törvénytelenségeket követtek el, és úgy véli, a kormányváltásra készülve vadásztak rá. Nem fél attól, hogy rács mögé kerül.
  • A fideszes országgyűlési képviselő elképzelhetőnek tartja, hogy pártja nem őt indítja a jövő évi országgyűlési választáson Dél-Békésben, de erről még nem született döntés. Ez esetben megfontolná, hogy függetlenként induljon-e.
  • Lázár János korábban azt mondta, Simonka a bíróságon fejezi be a pályafutását, erre ő most úgy válaszolt: regényt tudna írni a volt miniszterről, aki jobban tenné, ha csöndben maradna, mert amíg ő szegényebb lett országgyűlési képviselőként, addig Lázár jóval gazdagabb.
  • Saját vagyoni helyzetéről egyébként így beszél: „a végrehajtás miatt 100-200 ezer forint marad havonta a fizetésemből, ami a feleségem számlájára megy, nekem még bankkártyám sincs. Nálunk az asszony a gazda.”
  • Kiderült az is, hogy Kövér László házelnök írt levelet a bíróságnak, hogy kikérje Simonkát a parlamenti szavazásokra múlt kedden, amikor elfogadták például a melegellenessé alakított pedofiltörvényt.
  • Az ügyvédje, Erdei Zoltán jelenlétében nyilatkozó kormánypárti politikus egy szokatlan lépéséről is beszélt: az Európai Unióhoz fordult mentelmi jogának újbóli felfüggesztése miatt – összegezte a 24.hu.

Lázár János nemrég azt mondta, hogy Mengyi és az ügye nem válik a Fidesz javára, és hogy ön a bíróságon fejezi be a pályafutását. Ez általános vélekedés a Fideszben?

Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát.

Nem azért mert tudják, hogy én nem vagyok bűnös vagy épp bűnös vagyok, hanem azért, mert egy folyamatban levő ügyről vizionál előre ítéletet, és ilyet nem szokás mondani egy bajtársra. Úgy csinál, mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid. Miről beszél? Sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot – olvasható a hosszú interjú egyik kérdése után.

Ezt hogy érti?

Amióta országgyűlési képviselő lettem, csak szegényebb lettem, mert elhanyagoltam az otthoni gazdaságot, és a választókerületemmel foglalkoztam. Ő viszont jóval gazdagabb lett – írja a 24.hu.

börtönLázár JánosSimonka Györgyvagyon