Sikerült az újraindítás a HLKC-nál

Hét hónap után ismét saját csarnokában játszik bajnoki mérkőzést a HLKC NB II-es női kézilabda csapata. Legutóbbi tétmeccsén nagy különbségű vereséget szenvedett a vásárhelyi együttes, ezúttal a Csorvás ellen javíthat, nézők előtt.

„Az Algyő elleni meccset ki kellett heverni, hiszen nem az történt, amire én vagy a csapat is számítottunk. Sokkal inkább legyőzött az Algyő, mint amire készültünk, annak ellenére, hogy nem mi voltunk az esélyesek. Szerencse, hogy volt újabb két hetünk ezt rendezni, és azt gondolom, hogy sikerült fejben és fizikálisan is újraindítás. Most rendezettek vagyunk, és egyre inkább várjuk a mérkőzést, hiszen hazai pályán a szezonban még nem játszottunk március óta” – nyilatkozta Dankó Ervin vezetőedző.

A vásárhelyi szurkolók biztatása mindig megsokszorozza a hölgykoszorú erejét, erre külön is kitért a szakvezető.

„Ez nagyon fontos. Amikor a klubnál szóba került, maximálisan azt támogattam, természetesen a járványügyi intézkedések betartásával, hogy lehessenek nézők. Azért a kézilabda, amit mi csinálunk, az a nézőknek szól. Nem magunknak játszunk csak. Ebben a lányokkal is egyetértettünk, és nekünk áldás, hogy lesznek nézők. Reméljük, hogy a Blue Front is tud jönni, úgy tudom, hogy így lesz, és ez plusz várakozással tölt el minket. Jó meccsre számítok, de hiszek abban, hogy jórészt a mi játékunkon múlik, hogy miként fog alakulni a meccs. Remélem azt, amit tavasszal nyújtottunk, azt vissza tudjuk hozni, és tudunk olyan ritmusokat menni és lerohanásokat vezetni, amivel azt gondolom, hogy nem tudja majd felvenni a versenyt a Csorvás” – tette hozzá Dankó Ervin.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik, azonban már 15:00 órától nyílik a kapu a Balogh Imsi Sportcsarnokban.

HLKCkézilabda