Sikeresen mutatta be magát az Eötvös

Sikeresen szerepelt a szegedi Agórában rendezett pályaválasztási börzén október 12-én és 13-án az Eötvös – tájékoztatta portálunkat Hornyák János a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum igazgatója. A rendezvényt  főként azoknak a 7-8. osztályos tanulóknak szervezték, akik éppen a továbbtanulás küszöbén állnak.

A pályaválasztási börzén a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumának minden ágazata képviseltette magát, a diákok valamilyen formában bemutatták az itt tanulható szakmákat. A fodrászok különböző fonási technikákkal lepték meg az érdeklődő tanulókat, a kozmetikusok pedig szép sminkeket készítettek. Az Informatika és távközlés ágazatot is töretlen figyelem kísérte, a felépített LEGO robotok nagy sikert arattak. Több kisdiák is megcsodálhatta az új technológiákat, de a 3D nyomtató által bemutatott tárgyak is kiemelkedő figyelmet kaptak. A sportosztály tanulói a sportsikereikről számoltak be, és néhány labdamutatvánnyal is meglepték a közönséget. Az Egészségügy ágazatos tanulók a csecsemőgondozást és a pálya nyújtotta lehetőségeket mutatták be.            

Számtalan általános iskolás diák látogatott ki a szegedi Agórában szervezett programra. Hornyák János igazgató mellett Draskovits Diána adott információt az iskolában történő oktatással kapcsolatban.

AgórabörzeEötvös József TechnikumHódmezővásárhelySzeged