Sikeresen indította a tanévet a Kalmár

Az évkezdést követően bizakodva várják a mostani tanévet a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységében. A diákok számos szakmát tanulhatnak, ráadásul a beiskolázás sikeres volt.

A jelenlegi tanulólétszámot, valamint az oktatott szakmák széles palettáját nézve megállapíthatjuk, hogy a szakképzés mind a felnőttek, mind a nappali munkarendben tanuló fiatalok számára vonzó – mondta el Körmöczi Enikő, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének általános igazgatóhelyettese.

Az intézmény sikeres beiskolázási hajrán van túl. Nappali munkarendben közel 170 fiatal, délutáni képzésben több, mint 400 felnőtt halad egy-egy szakma vagy az érettségi megszerzésének útján. A munkaerőpiac változatos igényeire gyorsan, rugalmasan reagálni tudó szakképző intézmény a jövő iskolája – fogalmazta meg igazgatóhelyettes.

A Kalmárban jelenleg 16 szakmát oktatnak, valamint elindult az érettségire felkészítő kétéves képzés is.
A régió igényeihez igazodó képzési struktúra a következő szakmai képzéseket nyújtja: Fogtechnikus, Gépjármű-mechatronikai technikus, Erősáramú elektrotechnikus, Kéz- és lábápoló technikus, Kőműves, Ács, Asztalos, Villanyszerelő, Tetőfedő, Szigetelő, Hegesztő, Kerámia- és porcelánkészítő, Divatszabó, Festő, mázoló, tapétázó, Gépi és CNC forgácsoló, Gépjármű mechatronikus.

Az érettségi azért is lehet fontos, mert egyrészt bizonyos szakmák tanulásának az előfeltétele, másrészt lehetőséget ad a szakirányú felsőfokú diploma majdani megszerzésére is.

A jelenleg intézményegységként működő iskola évtizedek óta szerves része a város és a környező települések gazdasági életének. Generációk óta innen kerülnek ki az ipari szakemberek Hódmezővásárhelyen.

Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakiskolaszakképzés