Sikeres szakmai vizsgákat tettek a Kalmárban

Jól sikerültek a szakmai vizsgák mind a tanulói-, mind a felnőttképzésben részt vevő hallhatóknak a HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában.

Január végén az érettségire épülő, technikusi képzésben résztvevő első éves Fogtechnikus és Gépjármű-mechatronikai technikus tanulók tették le ágazati alapvizsgájukat a HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolájában. A 16 fő, tanulói-, és felnőttképzési jogviszonyban résztvevő fogtechnikus, mind az írásbeli, mind pedig a gyakorlati vizsgán kimagasló, 4,75-ös eredménnyel végzett. A gépjármű-mechatronikai technikusok ágazati alapvizsgája is mind a 10 főnek hasonló színvonalon sikerült, áll a Kalmárnak a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A vizsgák során több mint 50-en jutottak szakmai bizonyítványhoz. Négy szakmában vizsgáztak a felnőttek, a legnagyobb létszámban az Építőipari ágazatban szereztek végzettséget tanulók. Nagy részüknek a munkaerőpiacon már biztos helye van. A tanulmányaik során Szigetelő, Burkoló és Szárazépítő szakmában jeleskedtek. Az országban elsőként szervezte meg a Kalmár az érettségire épülő Kéz- és lábápoló technikusok vizsgáját. A Szépészet és az Építőipari ágazatokban tett vizsgák jól sikerültek, a tanulók négy egész feletti átlaggal zárták tanulmányaikat és szerezték meg szakmai vizsgabizonyítványaikat.

Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakiskolavizsga