Sérelemdíj megfizetésére kötelezték Márki-Zay Pétert

Az ítélőtábla döntése szerint valótlanul állította, hogy az érintettek úgy adtak engedélyt olasz szemét behozatalára, hogy tudták ennek káros következményeit.

Hódmezővásárhely polgármesterének 400-400 ezer forint sérelemdíjat kell fizetni Juhász Tünde kormánymegbízottnak és Holubán Csilla járási hivatalvezetőnek jó hírnév megsértéséért. Így döntött a Szegedi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős. Az érintettek a pénzt a hódmezővásárhelyi kórháznak adományozzák, a polgármesternek azt 15 napon belül kell megfizetni.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye szerint Márki-Zay Péter korábban valótlanul állította, hogy az érintettek úgy adtak engedélyt olasz szemét behozatalára, hogy tudták ennek káros következményeit. Egy Facebook bejegyzésben úgy fogalmazott: „döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”.

Kerestük az ügyben Márki-Zay Péter, amint elérjük, frissítjük a cikkünket.

Frissítve! A polgármester reagált megkeresésünkre. Facebook posztjában többek között azt írja, a döntést elképesztőnek tartja. Leírja, hogy az elsőfokú bíróság decemberben elutasította Juhász Tündéék vádjai közül az egyiket, „azaz 50 százalékban pervesztesek voltak, a kért sérelemdíjat 80 százalékban, a perköltségeket pedig teljes mértékben mégis rám szabták ki”. Majd így folytatja: „a másodfok most is csak a perköltségek elosztásán módosított kissé, pedig az első fok jogilag is téves becsületsértési ítéletét megsemmisítette, azt ugyanis a szerinte elkövetett tényállítással el sem lehet követni”. A sérelemdíjat megfizetni, egyúttal köszöni, hogy azt a kórháznak adományozzák.

Holubán CsillaJuhász TündeMárki-Zay Pétersérelemdíj