Senki nem akar szennyvíztisztítót felújítani Hódmezővásárhelyen?

A mintegy 6 milliárdos beruházás, ami 3 évre adna munkát a kivitelezőnek, egyre sürgetőbb, mégis úgy tűnik, egyelőre nemigen kapnak érte.

Amikor volt jelentkező, pénz nem volt elég, amikor biztosítottá vált a megfelelő anyagi háttér, valamiért nem éri el a kellő szaktudással rendelkező építőcégek ingerküszöbét – így lehetne összefoglalni a hódmezővásárhelyi szennyvíztelep korszerűsítését célzó projekt sorsát, amely 4 éves megrekedés után tavaly augusztusban újabb lendületet, mivel a kormány 6 milliárd forintra emelte a beruházás támogatási keretét.

Az Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. december elején ki is írta a közbeszerzést, 40 napot adva az ajánlattevőknek, hogy a beárazzák a három éves munkát, amely számos bontás mellett egy teljesen új tisztítómű, iszaptároló és garázs építését is magában foglalja. A késedelmi napi kötbér a szerződött nettó összeg 1 százaléka, vagyis a leendő nyertes 24 órás csúszással 50-60 millió forintot bukhat. Az állami cég felhívására eddig feltehetően senki sem jelentkezett, mert két hónap alatt harmadszor módosult kiírás, és mindannyiszor a határidőt tolták ki 11-14 nappal. Ezúttal február 21-re javították a borítékbontás időpontját.

fejlesztésközbeszerzésszennyvíztisztító