Segítő kezek: személyre szabott csomagokat juttatnak el rászorulóknak

Ahogy azt tegnap megírtuk, az Új Világ Alapítvány, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, a Kapcsolat Központ és Hódmezővásárhely Önkormányzatának összefogásában a rászorulók részére a karácsonyi csomagokat állítanak össze. Ennek a kezdeményezésnek a neve a Segítő kezek. Dr. Kis Andrea alpolgármester további részleteket árult el a jótékonysági kezdeményezésről.

Az alpolgármester elárulta, a csomagok nem egységcsomagok, hanem személyre és családra szabottak. Figyeltek arra, mondta, hogy például hol vannak kisgyermekek, mert ők játékokat is kaptak, és teljesen más tartalmú csomaggal lepték meg az idős, egyedülálló rászoruló embereket.

Aki igényelt ruhát, az már most megkapja, aki még nem tette meg, annak két időpontot biztosít az Új Világ Alapítvány. Az erről szóló tájékoztatást megkapják a csomagban elküldött levélben.

Most 200 családon tudtak segíteni, de egy pályázat segítségével 350 ezer forint értékben kapnak játékokat és édességcsomagokat a Dobó, a Bibó és a Janáky utcában élő gyerekek.

Az összefogás a tervek szerint nem egyszeri alkalommal történt meg, az a cél, hogy közös erőforrásaikat az önkormányzatok, a cégek és a civil szervezetek a jövőben is a rászorulók érdekében tudják használni.

Forrás: Dr. Kis Andrea Facebook oldala

Dr. Kis AndreaHódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért AlapítványKatolikus KaritászMáltai SzeretetszolgálatSegítő kezekÚj Világ AlapítványVásárhely Jövőjéért Egyesület