Se úszó Eb, se keretedzés

Lehetetlen megtartani az úszó Európa-bajnokságot augusztus második felében – ezt Wladár Sándor mondta. A válogatott keretedzéseket is lefújták, amin egy vásárhelyi úszó is részt vett volna.

Kilenc magyar úszó fertőződött meg koronavírussal, ami azt jelenti, hogy a válogatott úszók körében 8-9 százalékos a fertőzöttség. Nem véletlen, hogy a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyen úgy döntöttek, hogy április 15-ig felfüggesztik a keretedzéseket elővigyázatosságból. Lapunk értesülései szerint a Hód Úszó SE egyik fiatal versenyzője is részt vett volna az ország öt uszodájában induló különleges programon, ahol szigorú egészségügyi előírások mellett edzhettek volna hazánk legjobb úszói.

Az Inforádiónak pénteken nyilatkozó Wladár Sándor, a szövetség elnöke arról is beszélt, hogy lehetetlen megtartani a budapesti Európa-bajnokságot augusztus második felében, ahogy azt a LEN kitűzte. Úgy látja, októberben vagy 2021 elején lehet a budapesti viadal. Az európai szövetség május végén, június elején értékelheti újra a helyzetet és dönthet az újabb halasztásról.

A magyar szövetség döntésének értelmében április 15-ét megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell részt venniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket – természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.

Hód Úszó SEkoronavírusúszás