Se ki, se be a Kovács -Kürybe: nem tudja személyesen átadni az édesapjának szánt ételt Szalkai Edina

Frissítés: A sajtóból értesültünk arról, hogy a Kovács-Küry Időskorúak otthona megkeresésünkre elküldte az álláspontját. Ugyanakkor, – vélhetően technikai hiba miatt, – ezt mégsem kaptuk meg. Kértük az intézményt, küldjék el ismételten számunkra válaszukat, hogy meg tudjuk jelentetni. Elküldték, külön cikkben is megjelentettük, de eredeti írásunk alján is olvashatják.

Hiába próbálkozik, nem engedik be édesapjához, Szalkai Lászlóhoz a lányát. A kedvenc ételét vitte volna neki vasárnap, de az ajtónál tovább nem mehetett. Édesapja ki szeretett volna lépni a lányához, ezt azonban megtiltották neki. Végül az ablakon keresztül nézhették egymást, ahogy a 80 éves Laci bácsi elfogyasztja a pacalt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos még április 29-én rendelte el, az azonnali visszavonást a látogatási tilalomra vonatkozóan a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban, ami egy évig volt érvényben.

Akkor azt is kifejtette, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ismét a látogatás lehetőségével. Szalkai Edina és édesapja, a Vásárhelyen elismert bokszedzőként dolgozó Laci bácsi is felvették már az oltást, védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Az ablakon át nézte a lánya, ahogy eszik az édesapja

Lánya, Edina értetlenül áll a történtek előtt, ezért kereste meg a Hódpress szerkesztőségét:

Mikor odaértem az idősek otthonához közölték velem, hogy nem tudják apukámat lehívni, mert nem érnek rá, gyógyszert osztanak, és közölték, hogy menjek vissza később. Én visszamentem, odajött apukám a bejárathoz a pacalt, amit vittem átadták neki, de az ajtón ki sem engedték, még a bejárathoz sem. Rángatta az ajtót, én be se mehettem. Megakadályozták a személyes kontaktot, nem ölelhettem és nem puszilhattam meg az édesapámat. .Folyamatos műszakban dolgozom 8 napja, és most alig vártam, hogy átöleljem.

-mondta el nekünk kétségbeesetten

Szalkai László, Hódmezővásárhely elismert sportembere

Edina nagyon közel áll az édesapjához, együtt üzemeltették a Hódmezővásárhelyi Boksz Klubot, majd mikor Laci bácsi idősebb lett, lányára bízta a klub vezetését. Számos vásárhelyi fiatalt tanítottak meg bokszolni, mindenkivel szívesen foglalkoztak, és foglalkoznak még most is.

Ez az ember szolgálta a sportot évtizedekig, a dicsőségfalon is fent van. Mégis ezt érdemli? Milyen jogalapon tiltják a személyes kontaktot? Nem zárt intézetről van szó.

-tette fel Szalkai Edina a költői kérdést.

Próbáltunk választ kapni a hozzátartozó kérdésire, és arra, hogy van-e most az otthonnak bármilyen belső szabályzata a látogatásokra, ám Bálint Gabriella, az intézmény igazgatója két hétig szabadságon van, a szakmai vezető pedig addig nem nyilatkozik, míg nem kap rá engedélyt. Ahogy a Kovács-Küry Időskorúak otthona válaszol, azonnal megjelentetjük.

Íme a válaszlevél, ami elsőre nem érkezett meg:

hozzátartozóKovács-Küry Időskorúak OtthonalátogatásSzalkai EdinaSzalkai László