Sárgaborsóleves volt füstölt csülökkel a mai ételosztás menüje

Ma délben mintegy százhúszan fogyasztották el az ingyen ebédet a Mátyás Utcai Olvasókörben, kétszázhatvan adagot pedig házhoz szállítottak az önkéntesek azoknak, akik nem tudtak érte elmenni.

– Nagyon finom volt, nagyon ízlett, jól főznek – dicsérte a sűrű, füstölt csülkös sárgaborsólevest Nagy Stella, aki azt mondta, hogy a szüleivel érkezett az ételosztásra, s nem ez az első alkalom, hogy eljöttek ilyen alkalomra. – Azért jöttünk most is, amiért korábban, rá vagyunk szorulva – tette hozzá.

A vasárnapi ruha- és ételosztáson százhúszan a Mátyás Utcai Olvasókörben ették meg a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyét Egyesület önkéntesei által készített ebédet.

Az önkéntesek kétszázhatvan adag ételt maguk vittek házhoz azoknak, akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak személyesen eljönni.

– Igyekeztünk jó sűrűre főzni az ebédet, hogy az jó tartalmas legyen – mondta Czeller Éva. – Az igények emelkedése miatt immár egy negyedik kondért is be kellett állítanunk – tette hozzá. Az ételhez egyébként 20 kiló sárgaborsót, 20 kiló burgonyát, 12 kiló sárgarépát, zsírt, lisztet használtunk fel, azaz mindent, ami kellett bele. És 10 kiló csülök is került bele.

Czeller Éva azt is elárulta, hogy a következő alkalommal krumplis-tarhonyás-húsos gulyást főz.

– Most már nagyon sokan kérték a házhoz szállítást, de még meg tudjuk oldani, ahogy fogjuk ezt minden további alkalommal – mondta Kecskés Fanni, az egyik önkéntes.

Kerner Katalin, az Öszöm-Iszom kisvendéglő üzemeltetőjének felajánlásának köszönhetően februárban minden hétvégén rendezünk ételosztást – mondta Márki-Zay Péter, aki az olvasóköri ebédosztás végére ért csak a helyszínre, ugyanis addig ő is az ebéd kiszállítását végezte.

Februárban a vasárnap déli ételosztás a következő helyeken zajlik majd: 4-én a Tabáni Olvasókör Szerencse utcai épületében, 11-én a Csúcsi Olvasókör Jókai utcai székházában, 18-án a Mátyás utcai Olvasókörben, 25-én ismét a Csúcsi Olvasókörben.

Czeller ÉvaételosztásHódmezővásárhelyKecskés FanniMárki-Zay Pétermátyás utcai olvasókörmindeni magyaroszága mozgalomOlvasókörönkéntesrászorulóTiszta Vásárhelyért Egyesület.vásárhelyi hírek