Sándor és Terka, az autómosó ellenőrei

Kormos Sándor és Dáni Terézia egy vásárhelyi autómosóban ellenőrként dolgoznak, ami önmagában nem tűnik túl érdekes hírnek. Csakhogy ők nem emberek, hanem macskák, akik ráadásul home office-ban dolgoznak. A macskapáros azok kedvencei, akik betérnek az autómosóba, hiszen imádják, ha megsimogatják őket. A fontos beosztásban dolgozó cicák munkájukért cserébe kosztot és kvártélyt kapnak az autómosóban.

Sándor és Terka minden nap a reggelijükre várnak a megszokott helyükön. Tudják, hogy az autómosó tulajdonosa finom falatokkal érkezik rövidesen. A macskapáros a csirke- és sertésmájat kedveli, amit Mihály, az autómosó tulajdonosa, felkockáz nekik tálalás előtt.

A két cica persze megdolgozik az ellátásért. Főállásban ellenőrként teljesítenek szolgálatot az autómosóban.

Várják az ügyfeleket, azokat, akik megsimogatják őket – azt imádják. Az élelmen kívül ez a fő megtartó erő számukra, hogy akik idejönnek, szeretik őket, simogatják őket, beszélnek hozzájuk, kisgyerekektől az idősebbekig, ez a fő megtartó erő, ami itt tartja őket – mesélt Mihály két négylábú „munkatársáról„.

Fontos feladatuk, hogy szemmel tartsák az autómosót még akkor is, amikor a tulajdonos már nincs ott. Volt úgy, hogy Mihály éjjel 1-kor látogatta meg őket, és ők akkor is a posztjukon voltak. Pedig Terka kétlaki, ő a szomszéd utcában is fenntart egy háztartást. Az ő vezetékneve ezért lett Dáni.

Sándor névadása egy másik történet. – A Sándor nevet kapta egy barátomtól, mert ő foghatta meg először, ő simogathatta meg először, sőt, tőle fogadta el először a tejet, így a barátom után Sándor lett, de mivel fekete, így lett Kormos Sándor – avat be minket Mihály.  

Bár a két cica lényegében az utcán él, nagyon ragaszkodnak a megszokott helyükhöz. Ez egyébként egy meglehetősen forgalmas helyen van, mert itt kanyarodnak be az ügyfelek az autómosóba, de szerencsére eddig nem történt baj. Ez főként annak köszönhető, hogy az állandó vendégek pontosan tudják, hogy az ellenőrök területén fognak áthaladni.

Terka már gondoskodott az utánpótlásról is, hiszen a vörös kandúr, aki szintén a csapat tagja lett, az ő kölyke. Neki még nincs neve, ezért jobbára Vöröskének hívják. Ő egyelőre a maradékot eszi meg, és csak a reggeli idején jelenik meg, de rövidesen nevet kaphat, és beállhat ellenőrnek a macskacsapatba.

autómosócicaellenőrökHódmezővásárhelymacskaVásárhely