Sajtóhírek szerint egy korábbi tévés lehet Botka László kihívója Szegeden

A Telex értesülései szerint az egyik lehetséges induló Botka László ellen Fülöp László, korábbi televíziós újságíró-műsorvezető lehet, akinek az indulására több jel is mutat. Az érintett sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt.

A Telex telefonon kereste meg a jelenleg kommunikációs igazgatóként dolgozó Fülöp Lászlót, aki kérdésükre annyit mondott: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésüket. Ezután emailben érdeklődtek a Fidesz szegedi elnökségi tagjainál is arról, kit fog elindítani a kormánypárt a 2024. június 9-i önkormányzati választáson Botka László ellen. A cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Fülöp magánjellegű Facebook-oldalán az utóbbi hetekben több olyan fotó jelent meg, amelyen fideszes politikusok, illetve a párt ismert szimpatizánsai körében mutatkozik. Feltűnik kormányoldali politikusok nyilvános Facebook-odalán is a különböző fotókon, és szegedi fideszes rendezvényen készült képeken is látható.

Ha valóban őt indítják polgármesterjelöltként, akkor a helyi Fidesz folytatja a korábbi választásokon már többször is alkalmazott, ám eddig be nem vált gyakorlatát – írja a portál. Eszerint a politikában addig nem aktív, ám szakmai munkájuk miatt közismert és köztiszteletben álló szegedi polgárokkal próbálta meg legyőzni Botka Lászlót – 2002 óta sikertelenül.

Közben az is kiderült, hogy a DK és az MSZP is támogatja Botka Lászlót.

Botka Lászlóönkormányzati választáspolgármester-választásSzeged