Saját maguk választanak képviselőket a szikáncsiak

A január 23-i rendkívüli közgyűlésén dönt a vásárhelyi önkormányzat arról, pontosan milyen feltételekkel írhatnak ki részönkormányzati választást Szikáncs településrészen.

Arról még a decemberi ülésen esett szó, hogy a szikáncsiak a jelenleginél nagyobb önállóságot szeretnének. Benkő Zsolt önkormányzati képviselő akkor jelezte: vállalná a településrészi grémium elnöki tisztségét, a további tagok személyére is tett javaslatot. A közgyűlés végül Molnár Lászlóné képviselő felszólalása után arra a megoldásra szavazott, hogy megadják egy szikáncsi „miniválasztás” lehetőségét.

A részönkormányzati voksoláshoz előbb módosítani kell Hódmezővásárhelyen az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát. Erre a január 23-án tartandó rendkívüli közgyűlésen kerülhet sor. A képviselők szavazatát követően új szabályokat fogadnak el, a szikáncsi referendumot majd ennek megfelelően kell lebonyolítani.

Egy 2005-ös népszavazáson döntöttek úgy a szikáncsiak, hogy nem akarnak önálló község lenne, tartoznak inkább továbbra is Hódmezővásárhelyhez. Arról, hogy kik legyenek a részönkormányzat tagjai, a vásárhelyi testület döntött – ezúttal viszont a helyiek maguk fognak.

részönkormányzatSzikáncsVálasztás
Hozzászólások (0)
Új hozzászólás