Rovarhotel került a téglagyári tanösvényhez

Csapatunk a nyári hőségben sem tétlenkedett, a téglagyári tanösvény mentén rovarhotelt alakítottunk ki – számolt be róla a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület. Jó hír, hogy az agresszív, fájdalmas szúrású, sárból és növényi rostokból épült fészkekben élő darazsak számára alkalmatlan ez az élőhely.

A tanösvénynél található régi, használaton kívüli villamossági szekrény jó ideje rontotta a látképet. A leszereltetés helyett a természetvédők úgy döntöttek, hogy újrahasznosítják. A szekrény kiváló alapot adott egy rovarhotel megvalósításához, melynek „berendezése” szintén újrahasznosított anyagokból és tárgyakból áll.

A rovarhotel olyan természetvédelmi eszköz, amely hatékonyan segíti a rovarok, első sorban a beporzók szaporodását. A szelíd, magányos életmódot folytató beporzók a természetben a talajba, partfalakba, korhadt fákba alakítják ki üregeiket, a rovarhotelek számtalan járatai ezáltal ideális szaporodó és búvóhelyet jelentenek számukra.

A rovarhotel eredményes és célzott eszköz ezen állatkák védelmére. A vásárhelyi természetvédők szerint mi is könnyedén készíthetünk a kertben, vagy akár az erkélyen rovarhotelt kifúrt farönkök, nádszálak, lyukacsos téglák és cserépdarabok felhasználásával.

HódmezővásárhelyrovarhotelTéglagyári tanösvényVásárhelyi Természetvédelmi Egyesület