Romantikus és klasszikus zenei koncerttel jön haza Hegedűs Endre

Szeptember 16-án ünnepelte 70. születésnapját, holnap, azaz pénteken pedig koncertet ad a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban Hegedűs Endre vásárhelyi származású zongoraművész. Az esten Beethoven és Chopin feledhetetlen dallamai csendülnek majd fel.

Hegedűs Endre 1980-ban kapott zongoraművész és tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneakadémián, tanárai Antal István, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Schiff András és Hajdú Anna voltak. Tanulmányai befejezése után gyakran vett részt Bruno Leonardo Gelber és Vásáry Tamás mesterkurzusain.

Tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja: többek között I. helyezést kapott Monzában a Rina Sala Gallo versenyen és Morcone városában a Rahmanyinov Nemzetközi Zongoraversenyen Olaszországban. II. díjazottja a Sydney Nemzetközi Zongoraversenynek Ausztráliában és a Milánói Scala Dino Ciani versenynek.

Eddigi fellépéseinek száma meghaladja a 3100-at. Nagy sikerrel vendégszerepelt Európa számos országában, Ausztráliában, Japánban, a volt Szovjetunióban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban.

Pályafutása során számos díjat kapott, köztük 2000-ben a Liszt Ferenc díjat, 2001-ben Vásárhelytől a Pro Urbe-díjat, 2014-ben Vásárhelytől a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat, 2014-ben pedig átvehette a Kossuth-díjat.

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontBFMKhegedűs endreHódmezővásárhelyProgramajánlóVásárhelyvásárhelyi hírekzongorakoncert