Risztov Éva állna a vásárhelyi úszósport élére, de a két klub még nem egyesülhet

A másik úszó klubba történő beolvadás megvitatásáig nem jutott el a Hód Úszó SE közgyűlése, mert már a napirendet sem fogadta el a többség, ezért az egyesület elnöke lemondott. A NICS-HSÚVC továbbra is nyitott a beolvadásra, de határidőt szabott. Küldöttgyűlése Risztov Évát tiszteletetbeli elnöknek választotta meg.

Risztov Éva olimpiai bajnok úszó is megjelent a Hód Úszó SE tegnapi közgyűlésén, amelynek a meghívó szerint a legérzékenyebb napirendi pontja az egyesület és a másik vásárhelyi úszó klub egybeolvadása lett volna. Azonban a megjelent tagok többsége már a napirendet sem fogadta el, ezért nem tudtak továbblépni, dr. Szabó J. Attila elnök pedig közölte, benyújtja lemondását. Az alapszabály értelmében a leköszönt tisztségviselő 60 napig ügyvezető elnökként tevékenykedik, így akár ismét összehívhatja a közgyűlést.

A tanácskozás után sok szülő és sportoló ott maradt a Gyarmati Dezső Sportuszodánál, nekik Risztov Éva rögtönzött tájékoztatást adott vállalt szerepéről. Elmondta, megkeresték, hogy álljon az élére a vásárhelyi úszósportnak, amit elvállalna, de leszögezte, egyik helyi klub pártján sem áll. Beszélt a hazai úszószövetség szűkülő támogatási lehetőségeiről, illetve kíváncsi volt a jelenlévők véleményére is. Többen az előzetes kommunikációt hiányolták.

Ezek után az olimpiai bajnoknak jelenése volt a NICS-HSÚVC küldöttgyűlésén is, ahol szintén a Hód Úszó SE beolvadása volt a leghosszabban megtárgyalt napirendi pont. Kenéz László elnök sajnálatát fejezte ki a másik egyesületnél született döntés miatt, egyúttal hangsúlyozta, amit korábban a klub közösségi oldalán is közölt: beolvadás esetén a Hód Úszó SE alkalmazottjait – az érvényes szerződésükben foglaltak szerint – változatlan feltételekkel, jogfolytonosan átveszik, versenyzőit szintén.

Risztov Éva hozzászólásában vállalta, további tájékoztatást fog adni a másik egyesületnél érintett szülőknek, hogy minél előbb nyugvópontra kerüljön az ügy. Beszámolt a sportágat érintő anyagi nehézségekről, ami a kisebb műhelyek ellehetetlenülésével járhat, egyúttal reményét fejezte ki, hogy mindenki számára érhetővé válik, csak összefogással lehet majd boldogulni a jövőben.

A Hód-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Katona Zsolt kijelentette, amennyiben nem járna eredménnyel az egyesülés, mindkét úszó klub egyenlő feltételek mellett edzhetne és szervezhetne versenyt a jövőben is.

A NICS-HSÚVC küldöttgyűlése úgy határozott, továbbra is nyitott a Hód Úszó SE beolvadására, de határidőt szab: augusztus 17-ig biztosítanak erre lehetőséget.

Végezetül a küldöttgyűlés új tagokat választott az elnökségbe. Bekerült dr. Szabó J. Attila, Baranyai Antal, Katona Zsolt és Risztov Éva, aki tiszteletbeli elnöke lett a klubnak..

Hód Úszó SEHód-FürdőNICS-HSÚVCRisztov Évaúszás