Részvényes az önkormányzat a szegedi Nagyáruház cégében, pénteken eladhatják

Amint gyorshírként tegnap közzétettük, pénteken rendkívüli közgyűlést tart a hódmezővásárhelyi képviselőtestület. Bár még mindig nem kerül ki ilyenkor előre a teljes anyagtervezet, a napirendi pontokat eljuttatták lapunkhoz. Ebből kiderül: két téma kerül napirendre nyilvános, és négy zárt ülésen.

A sajtónyilvános részen „Év Mentőse”, „Év Rendőre” és „Év Tűzoltója” díjakat alapítanak, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal CS/B01/1978-3/2020 számú ismételt törvényességi felhívásáról tárgyalnak – Frissítés: az építményadóról szól a felhívás, és annak rövid határideje miatt nem tudták megvárni a következő rendes közgyűlést és kellett rendkívülit összehívni.

A zárt ülésen szó lesz a taxiállomások létesítéséről és használatáról szóló törvény módosításáról, valószínűsíthetően módosítják a Bodnár Bertalan Oktatóközpont és Ifjúsági Szállás árjegyzékét és a nemrégiben vezetői mandátumot hosszabbító Hódfó felügyelőbizottságába új tagot választanak. 

Emellett döntenek az önkormányzat tulajdonában lévő 1.500.000.- Ft-nyi Komplett Zrt.-részvény eladásáról a Coop Szeged Zrt.-nek. Az eredetileg ruházati vállalatként indult Komplett Zrt.-nek korábban jelentős szerepe volt a Szeged Nagyáruház üzemeltetésében, mára a szegedi Coop-boltokat működtető Coop Szeged Zrt. egyébként is többségi tulajdonosa, irányítására jogosult, a céget egy személyben a vezérigazgatójuk irányítja, és már csak a Nagyáruház földszintjén lévő üzletek bérbeadásával foglalkozik, a további irányítási feladatok is a Coop Szeged Zrt-hez lettek delegálva. (A weboldalukon egységes kommunikációról írnak, és az üzletek kivételéről is már a Coopnál kell érdeklődni, esélyesnek tűnik, hogy miután a kisebbségi tulajdonokat kivásárolják, beolvasztják a kiüresített céget.)

Coop Szeged Zrt.Csongrád Megyei KormányhivatalközgyűlésÖnkormányzattaxi