Részletkérdés

Itt vannak a szigorítás részletei, megjelent a márciusi járványzár kisokosa – egy ország várja az ilyesféle szalagcímeket, hogy végre pontosan megtudhassa, saját és családja mindennapjait, munkáját, vállalkozását mennyiben érintik a kormány által tegnap délben kihirdetett újabb korlátozások.

Péntek van, hétfőn bezár jó sok minden, ám jó volna tudni, végül is mi minden. Mint azt délután megsúgták, a kaszinók például, de a bankok és a dohányboltok nem. Az iskolák, az óvodák igen. A bölcsődék? Az részletkérdés.

Deja-vum van. Mintha jártunk volna már ugyanitt. A nagy bejelentések és a teljes körű, pontos szabályozások között, a semmi közepén.

Hogy mégiscsak tájékozottabb legyek, felkeresem a Magyar Közlöny honlapját, ahol hűen tükröződik, milyen lázas munka folyik a kormányzatban. A legfrissebb, éjjel megjelent kiadványban a legégetőbb rendelkezések között járványügyit nem találok, de lelek egy passzust Magyarország kormánya és a Finn Köztársaság kormánya között a Magyar Népköztársaság kormánya és a Finn Köztársaság kormánya között a beruházások védelméről szóló megállapodás megszűnéséről szóló megállapodás kihirdetéséről.

Bízom benne, hogy a járványt semmissé tenni nem igényel ilyen hosszú előkészületeket. Véletlenül sem szeretném az ördögöt a falra festeni – az a részletekben rejlik.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Magyar Közlöny