Rendőrzenekarral toboroztak ma délelőtt Vásárhelyen

A Készenléti Rendőrség Zenekarának verbuváló menetét láthatták a ma késő délelőtt a Kossuth tér környékén járók. Itt határvadásznak is lehetett jelentkezni.

Nagy feltűnést keltett a rendőrzenészek remekbe szabott, mintegy félórás műsora a Kossuth téren ma késő délelőtt. A hatalmas meleg ellenére a Készenléti Rendőrség Zenekara tagjai a hagyományos fúvószenekari repertoár slágereit játszották pattogós ritmusban, az első világháborús emlékműtől indulva kerülve meg a teret, ahol már az árnyékban folytatták műsorukat, aratva le a közönség tapsát.

A rendőrzenekar verbuváló műsora a határvadászok toborzása része volt, hiszen a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség toborzói tagjai várták a szerződéses határvadászképzés iránt érdeklődőket.

Jelentkeztem és már a táskámban a jelentkezési lap, hiszen teljes mértékben támogatom, hogy megerősítsük a határt – mondta a vásárhelyi Domonkosné Ferenczi Klaudia (32). A kisgyermekes, a mezőgazdaságban dolgozó anyuka hozzátette, hogy úgy érzi, neki is meg kell védeni a hazát, a migránsok, de leginkább az embercsempészek ellen, akikről szinte naponta olvas, vagy kap hírt a tévéből.

Domonkosné Ferenczi Klaudia már a határvadász sapkát is felpróbálta

A toborzómenet 13 órakor Nagylakon a Nyárfasoron folytatódik, majd 16 órakor az utolsó állomáson, Kiszomboron a Szent István téren ér véget.

A határvadásznak való jelentkezés feltételei: 

– magyar állampolgárság,

– betöltött 18. és be nem töltött 55. életév,

– büntetlen előélet,

– cselekvőképesség,

– legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány,

– egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

Bővebb információk: itt.

határvadászmenetrendőrzenekartoborzó