Rendőröknek kellett bekísérnie a Parlamentbe Hollik Istvánt

Rendőrök kísérték az Országházba Hollik Istvánt, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, miután megpillantották a Kossuth téren tüntetők és kedvük támadt egy kicsit konzultálni vele – derül ki a Telex tudósításából.

Mint az ismert, ma folytatódott a tüntetéssorozat, ami még múlt héten kezdődött el. A tüntetők azt szeretnék elérni, hogy a kata-adózással kapcsolatban módosítsák a kormány elképzeléseit, a változásokat tolják el januárig, valamint, hogy tervezzék újra a rezsicsökkentés szabályozását.

A tüntetők ma 7:40-re elfoglalták a Margit hidat és bár a bejelentett demonstráció 9 órakor véget ért, a futárok a Nyugati tér irányba indultak, ahová követték őket. a gyalogos tiltakozók is. A tüntetők végül a Kossuth térre jutottak.

Korábban, a Margit hídnál tömegoszlatásba kezdtek a rendőrök, ahol sokkolót is bevetettek egy földön ülő férfi ellen – derül ki Jámbor András, párbeszédes képviselő videójából.

A képviselő azt is rögzítette, ahogy Hollik István menekül a sajtó és a tüntetők kérdései elől:

Hollik István múlt héten arról beszélt, akik a hídon vannak, azok nem a kata megváltoztatása ellen tüntetnek, ők tiltakozni akarnak a kormány ellen és most volt egy lehetőség, amire ráugrottak. Szerinte háborús időben ez nem felelős politikai magatartás. Azt is mondta, ezek a tüntetések nem is olyan nagyok.

Hollik IstvánkatarezsicsökkentésTüntetés