Rendőrök ugráltatták a Cseresnyés diákjait

A „részeg” szemüveget is kipróbálták és ugrálóköteleztek is hétfőn délután a Cseresnyés Kollégium diákjai az intézmény és a rendőrség közös – már hagyománnyá vált – „Lazulj el!” programján.

Az esemény célja a közlekedésbiztonság és a bűnmegelőzés játékos, interaktív népszerűsítése volt. Az intézmény vezetése úgy tartja, hogy a közlekedésbiztonsági oktatásban szerzett ismeretek és tapasztalatok hosszú távon is hatással vannak a diákok életére, hiszen azok, akik már fiatal korban megtanulják a helyes közlekedési magatartást, felnőttként is nagyobb valószínűséggel követik a szabályokat és előírásokat, ami a közlekedés általános biztonságát növeli.

A program egyik legizgalmasabb része a híres „részeg” szemüveg kipróbálása volt, amelyet Mándoki Anna rendőrfőhadnagy és kolléganője, Varga-Mihalik Ágnes mutattak be a diákoknak. Ezen kívül KRESZ-tesztet és bűnügyi tesztlapot is kitölthettek a lelkes résztvevők, akik nagy odafigyeléssel és kíváncsisággal oldották meg a kihívásokat. Az eredményhirdetést követően minden kollégista közlekedésbiztonsági kisokost kapott ajándékba, amely hasznos tanácsokat tartalmaz a mindennapi közlekedéshez.

A rendőrségi programok után négyfős csapatok mérhették össze tudásukat és ügyességüket egy izgalmas, hat állomásból álló akadálypályán. Az ugrálóköteles feladat során a fiatalok talpa alig érte a földet a sűrű ugrások közepette, miközben a szurkolók lelkesen buzdították őket.

A „részeg” szemüveg hatása már elmúlt, mire a dobozok gurítással való célzásához és a szemeteskosárba dobó versenyhez érkeztek, ahol nagy szükség volt a jó koordinációs készségre. A tollaslabda és pingpong labda célba dobása is rendkívül népszerű feladatok voltak, amelyek során a versenyszellem és a jókedv egyaránt jelen volt.

A tanév végi rendezvény vidám hangulatban telt, minden résztvevő igazi nyertesként zárta a napot. Az esemény végén mindenki megérdemelten fogyaszthatta el a Dr. Sipka Sándor Kollégiumi Kulturális Alapítvány támogatásával beszerzett sportos édességeket, amelyek a versenyzők energiáját is pótolták.

A színes és eseménydús programot Oláh Attila Jánosné Mária, a kollégium nevelőtanára koordinálta, aki minden apró részletre odafigyelt, hogy a rendezvény mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtson.

Cseresnyés KollégiumHódmezővásárhelyrendőrségrészegszemüvegvásárhelyi hírek