Vádat emeltek ifj. Rapcsák András ellen a hekkertámadás miatt

Információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség ifj. Rapcsák András, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő (HVSZ) Zrt. korábbi vezetője ellen – az erről az önkormányzatot tájékoztató iratot Márki-Zay Péter polgármester mutatta be vasárnap esti élő videójában.

„Kíváncsian várom a következményeket, hiszen eddig azt tapasztaltam, hogy amikor adatokat szivárogtattak ki és mondjuk éppen a fideszes frakcióvezetőnek küldték tovább a hivatalból, amit ők el is ismertek, azt a nyomozást a rendőrség megszüntette” – kommentálta Márki-Zay a beérkezett iratot, amely egyébként július 6-i keltezésű még.

Forrás: Facebook

Az önkormányzatot ért hekkertámadás kapcsán a HVSZ Zrt. akkori vezetése tagadta, hogy bármilyen közük lett volna a támadáshoz, később pengeváltás is történt a mostani városvezetés és az akkor cégvezető között, aki nem mellesleg az egykori polgármester, a várost 1990 és 2002 között irányító Rapcsák András fia.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai rendszerét összesen négy alkalommal érte hekkertámadás 2018 októberében, kétszer márciusában és júliusában, ebből úgy tudjuk. egy tönkre is tette az összes adatot, de sikerült visszaállítani a biztonsági mentésekből.

HVSZ Zrtifj. Rapcsák András