,,Renddel, fejlődéssel” kampányoltak Lázár jelöltjei, de nem tartják a választási ígéreteket

Mint arról májusban hírt adtunk, a Lázár János által támogatott polgármester- és képviselőjelöltek szereztek mandátumot az időközi önkormányzati választáson Csanádpalotán. A pozitív irányú változás azonban nem jött el: az önkormányzattól több mint 10 távozott; a jegyzővel további 3 dolgozót akartak elküldetni, helyette ő maga mondott fel; új pályázatok nincsenek; információink szerint tervezik az idősek gondozóházának bezárását.

A beígért pályázatokról egyelőre nincs hír. Új pályázati lehetőségek nincsenek, az előző polgármester által beadott és tartaléklistára tett pályázatok pedig nem kerültek beemelésre. Elmaradnak a választásokig nagyon gyakori városszépítő akciók, az eddigi problémák, – amik továbbra is fennállnak, – pedig már nem zavarják a jelenlegi vezetést.

Dr. Debreczeni István polgármestert tisztogatással vádolták: való igaz, 15 fő távozott a hivataltól a regnálása alatt, többségük közös megegyezéssel, 2,5 év alatt, de Perneki László alig több mint egy hónapos polgármesteri ténykedése alatt ez a szám már 10 feletti és a napokban három újabb ember került a célkeresztbe.A köztisztviselők hivatali dolgozók, így a jegyzőnek kell elküldenie őket, azonban ehhez már ő sem adta a nevét és próbaidő alatt felmondott. Bár jelentős a létszámhiány, a kormányhivatal most nem jelezte azt, hogy veszélyben a hivatal működése, pedig kevesebben vannak, mint Debreczeni idején bármikor.

A művelődési ház felújítása projektben nincs előrehaladás, pedig 2016 óta folyamatban van. Az előző városvezetés elrendezte a viszonyt a korábban ki nem fizetett tervezőkkel. Az áttervezés megtörtént, hogy reális fejlesztés valósuljon meg a rendelkezésre álló forrásból. Az Irányító Hatóság ugyanakkor nem hozott döntést a választásokig és azóta sem.

Az új városvezetés legújabb terve, hogy bezárják szeptembertől a Naplemente Idősek Gondozóházát, így megszüntetve több álláshelyet és 16 gondozott kerül majd utcára. Ők mind csanádpalotaiak. Arra hivatkoznak, hogy nem kötelező feladat és nagyon sokba kerül. Pedig az elmúlt években bővült az intézményben a dolgozói létszám, ami javította az ellátás minőségét, korszerűsítették a fűtést és emellett is jó néhány felújítás megtörtént, sőt a régi bölcsőde épületének bevonásával bővíteni szerették volna az intézményt, amire az engedélyt is megkapták.

A mandátumot szerző polgármester és a korábban a testület feloszlatását kezdeményező képviselők jelentős része azzal az információval vezette félre a térség országgyűlési képviselőjét, hogy a Dr. Debreczeni István vezette önkormányzatnál óriási problémák vannak, mind gazdasági, mind társadalmi, mind morális, mind szociális téren. Keresik az előző éra vétkeit, a csalásokat, de még nem találtak semmit. Fontos megjegyezni, hogy Lázár Jánosnak személyes ellentéte volt az előző polgármesterrel, a 2019-es választás követően nem nagyon látogatott el a településre.

Csanádpalotaidőközi választás