Rendben elindultak a vásárhelyi ovibuszok

Értesülésink szerint problémamentesen indultak el ma reggel a hódmezővásárhelyi óvodabuszok. Mint az ismert, ugyanaz a cég adta a legjobb ajánlatot az óvodabusz szolgáltatásra, amelyik októbertől a helyi tömegközlekedést is átveszi.

A mai napon megkezdődött a 2024/25-ös nevelési év. Vásárhelyen az önkormányzat idén is biztosít ovibuszt a külterületen élőknek. Pedig ha a tankerület együttműködne (a Hódmezővásárhelyi Tankerület már tavaly megszüntette a külterületi óvodások számára a járatokat), járhatnának együtt az óvodások és iskolások Batidáról, Szikáncsról és Kútvölgyről. Ennek hiányában a város közbeszerzésen határozott arról, hogy a legjobb ajánlatot adó cég viheti oviba a kicsiket.

Ez a szolgáltató pedig ugyanaz, amelyik a helyi tömegközlekedést is üzemelteti majd, a tervek szerint szeptember 30-ától. Az óvodások ma reggel már a Signum és a Balaton Busz járataival utazhattak be az intézményekbe. Ez idén hozzávetőleg 30 gyermeket érint és az önkormányzat nagyjából napi 100 ezer forintból oldja meg az óvodások szállítását.

Balaton BuszBatidaHódmezővásárhelykülterületKútvölgyovibuszóvodabuszSzikáncs