Rekordszámú hallgatóval nyitotta meg a tanévet a Mezőgazdasági Kar

419 hallgatót vettek fel az idén a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára, így Vásárhelyen 92 százalékkal több első éves hallgató kezdi meg tanulmányait, mint tavaly. Ma délelőtt rendezték a tanévnyitó ünnepi tanácsülést.

A leendő mezőgazdászoknak, tanáraiknak, oktatóiknak és a meghívott vendégeknek Komarek Levente oktatási dékánhelyettes Ismertette az idei felvételi eredményeket. Elmondta, míg tavaly 218, addig az idén összesen 419 hallgatót vettek fel a Mezőgazdasági Karra, azaz ez lett az elmúlt évek legsikeresebb beiratkozása. Az első évesek közül 222-en nappali, míg 197-en levelező tagozaton tanulnak majd…
Az alapképzést 356 hallgató kezdi meg, a diákok jelentős része állami támogatással tanul.

A Mezőgazdasági Kar vezetői és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester

Mikó Edit, a kar dékánja köszöntött minden első éves hallgatók, s elmondta, hogy 100 tantárgy, 30 oktató, szakdolgozat, TDK konferencia, és 3,5 év szorgalmi időszak vár rájuk. – Bízom benne, nagyon sok tapasztalatot, élményt összetartást és barátot szereznek! – emelte ki, kérve telefonjaik naptárában jelöljék csillaggal az évnyitó napját. – Ha majd 1300 nap múlva kézhez kapják diplomájukat, emlékezzenek vissza erre a napra. Közben megismerik majd Vásárhelyt és Szegedet is. Legyenek büszkék rá, hogy a mezőgazdasági kar hallgatói. Nagyon nehéz szakmát, hivatást választották maguknak. Ha túl lesznek a 210 krediten én is elmondom én, hogy éltem át ezt 3,5 évet – mondta a kar dékánja.

Az elsőéves hallgatókat a város nevében Gyöngyösi Ferenc alpolgármester köszöntötte.

A városháza dísztermében rendezett tanévnyitó ünnepi tanácsülésen a hallgatók letették az esküt. A diákok nem csak hazánkból és a magyar nyelvterületről érkeztek, de összesen 55-en összesen 18 országból , többek közt Ukrajnából, Ghánából, Jemenből, Jordániából, Indonéziából, Kínából, Laoszból, Szíriából és Pakisztánból érkeztek, hogy részt vegyenek az angol nyelvű mezőgazdasági mérnök képzésen.

55 hallgató külföldről érkezett

A graduális mellett most induló posztgraduális képzésen a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzésen újabb 18 hallgató kezdi meg a tanulmányait a Mezőgazdasági Karon, így a vidéki egyetemek legsikeresebbje, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán összesen 437 új hallgatóval kezdődik meg a 2023/2024-es tanév.

A gólyákat a dékán kézfogással kézfogással fogadta hallgatóvá. Az ünnepségen bemutatták a kar új munkakörbe került dolgozóit, Cseh Tamás Csönded vagyok című dalát pedig Koncz Barbara, a kar korábbi hallgatója énekelte el.

dékánmezőgazdasághi karmezőgazdászmikó edittanévnyitó