Régiónkban körös-körül látogatási tilalmat rendeltek el, Csongrád-Csanádban még nem

A dél-alföldi régió kórházaiban egymás után rendelik el a látogatási tilalmat, a Csongrád-Csanád megyei fekvőbeteg-ellátó intézményekbe viszont továbbra is szabad a bejárás, miközben megyénkben nagyságrendekkel több a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.

Követhetetlen, milyen logika mentén döntenek egészségügyi intézmények látogatási tilalom elrendeléséről – legalábbis a hivatalos adatok alapján. A járvány első hullámánál március 8-án országosan rendelték el a korlátozást, a járvány nyár végi kiújulását követően viszont egyenként igyekeznek az intézmények a kórházi falakon kívül tartani a koronavírust.

A dél-alföldi régióban elsőként a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lépett: szombat óta a kecskeméti fekvőbeteg telephelyeken és a kiskunfélegyházi tagintézményben sem lehet látogatni a betegeket. Tegnap az orosházi kórház követte példájukat, ahol az országosan növekvő COVID-19 esetszámok miatt a betegbiztonság érdekében az intézmény főigazgatója saját hatáskörben teljes látogatási tilalmat rendelt el. Mától pedig a Békés Megyei Kórházi Központ békéscsabai és gyulai tagkórházában érvényes a korlátozás, az indoklás szerint az aktuális járványügyi helyzet miatt, betegeik és dolgozóik védelmében.

Tegnap este jelentette az MTI, hogy a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán látogatási tilalmat vezettek be szerdától visszavonásig – közölte Csellár Zsuzsanna főigazgató az intézmény honlapján. 

A hivatalos fertőzöttségi adatok tükrében felmerül a kérdés, Csongrád-Csanád megyében miért nem alkalmazzák ezt a szigorítást, hiszen szerdán Bács-Kiskun megyében 78, Jász-Nagykun- Szolnok megyében 51, Békés megyében 29, míg Csongrád-Csanádban 187 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, ráadásul a legfrissebb mutatók megjelenése előtti 24 órában nálunk 11, Békésben 3, Bács-Kiskunban 6-tal, Jász-Nagykun-Szolnokban eggyel nőtt az esetszám.

Cikkünk megjelenéséig a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház sem rendelt el látogatási tilalmat.

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makódr. Bugyi István KórházegészségügyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)látogatási tilalomSzent-Györgyi Albert Klinikai Központ