Rangos elismerésben részesült a Kankalin

Az Év civil szervezete díjjal tüntették ki a hódmezővásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttest. A díjat pénteken délelőtt adták át az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban a Civilek Határok Nélkül című rendezvényen.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén is meghirdette az Év Csongrád- Csanád Vármegye Civil Szervezete, és az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója díjat. Az elismerést olyan Csongrád-Csanád vármegyében működő civil szervezeteknek ítéli oda a Civil Közösségi Szolgáltató Központ, melyek sokat tettek saját közösségükért, illetve saját területükön kiemelkedő színvonalú teljesítményt nyújtottak.   

Az elismeréseket június 2-án, Ópusztaszeren vehették át a szakmai zsűri által kiválasztott díjazottak. Köztük volt a Kankalin Néptáncegyüttes, amely 1962-ben alakult Hódmezővásárhelyen. Jelenleg Kankalin Közhasznú Néptáncegyüttes a csoport működési formája. A vásárhelyi együttes mellett Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete és a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány vehette át a díjat. Az elismerő oklevél mellé 50 ezer forintos vásárlási utalványt kaptak a civil szerveztek. Év adományozója díjat a makkosházi közösségi kert programot támogató Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit kft. kapta meg.

civil szervezetHódmezővásárhelyKankalin NéptáncegyüttesÓpusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark