Rákay Philip elfordult Lázár Jánostól, eladja a Promenádot

Rákay Philip a 24.hu-nak írta meg, hogy eladja a Promenád24 portált és a mezőhegyesi ménesbirtokból is kiszáll. Navracsicstól bocsánatot kért a „Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is”. Címlapfotónk egészen biztosan kiütötte a biztosítékot Rákay portáljánál.

Portálunkon is megírtuk, hogy a Lázár Jánoshoz köthető helyi portál fizetett hirdetésekkel népszerűsíti azokat a lejárató cikkeit, amelyeket Navracsics Tiborról írtak, aki január elsejétől vezeti az új Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumot. A lejárató cikkek sorozata azért indul, mert Navracsics az utóbbi időben többször is találkozott Márki-Zay Péterrel, és Hódmezővásárhely támogatásairól is beszélgettek. A Telex később arról írt, hogy a Promenád24 hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a lejárató cikkek hirdetésére.

Rákay Philip, a Promenád24 portál többségi tulajdonosa azt írta a 24.hu megkeresésére, hogy: „Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját”.

Egyben azt is elárulta, „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket. Rákay bocsánatot kért Navracsics Tibortól a „Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is”.

Az ügyben a 24.hu megkereste Navracsics Tibort is, de ő nem akart nyilatkozni. Korábban úgy fogalmazott, hogy kiváló kollégák Lázárral. Fiala Jánosnak azt is elmondta, hogy beszélt az ügyben minisztertársával, aki „vagy nagyon pontosan megtanulta a cikkek tartalmát, vagy ráhatással bírt a tartalomra”.

HódmezővásárhelyLázárNavracsicsPromenád24Rákay Philip