Rájátszás: egyenlített a Bodrogi-Bau Vásárhelyi Kosársuli

Koncentrált játékkal az első meccsen elszenvedett nagyarányú vereség után sikerült az egyenlítés a Bodrogi-Bau Vásárhelyi Kosársulinak az NBI/B. Zöld csoportjának rájátszásában a debreceni DEAC U23 csapata ellen.

A csapat beszámolója szerint a Kosársuli a két nappal korábban elkövetett hibákat ki tudta javítani, így az utóbbi hetek legsimább sikerét aratta, nem utolsósorban összeszedett játékuknak is köszönhetően.

Csupán a mérkőzés elején tudott vezetni a DEAC, az első negyedet már a Kosársuli zárta előnyben, amely előnyt a félidőig 11 pontra tudott duzzasztani.

A második félidőben ugyan kicsit vissza tudott zárkózni a DEAC U23, ám a harmadik negyed vége előtt meg tudott újulni a hazai csapat, és újra 9 pontosra növelte az előnyét, amelyet, bár erre a vendégek részéről történtek kísérletek, már nem engedett ki a kezéből.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 77-62 (18-16, 19-10, 23-25, 17-11)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Vadász, Mintál

Kosársuli: Pavlovic 13, Bodócsi 2, Kelemen 11/6, Varga Á. 14, Burko 15
Cserék: Varga Z. 20/6, Bálint 2, Knyur -, Vejinovic –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Ságodi 12/3, Neuwirth 19/15, Balázsi 4/3, Kovács 15/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 4, Udemezue -, Czermann –
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Utasi Gábor: Igazi playoffpárharcnak lehetnek szemtanúi a nézők. Minden meccs ilyen, az idegenbeli meccsünk volt a kivétel, mert nem dobtunk be semmit, de az csak egy kisiklás volt. A csapatnak ez a valós arca. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, bementek azok a dobások, amiknek be kellett menni, és a védekezéssel ezúttal sem volt gond, hiszen a játékosok betartották, amit megbeszéltünk. Ennek köszönhető, hogy a szokásosnál simábban nyertünk.

Folytatás április 12-én, kedden 16 órától Debrecenben.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulikosárlabdasport