Ragyogóan szerepeltek a vásárhelyi úszóklubok a regionális utánpótlás bajnokságon

17 egyesület közül a NICS-HSÚVC csapata végzett az éremtáblázat élén a dél-alföldi régió delfin, cápa, gyermek úszó bajnokságán, amelynek a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont hétvégén. A Hód Úszó SE 14 éves versenyzője, Horváth Ákos 7 aranyat nyert.

A 2006 után született fiúk és 2007 után született lányok régiós viadalára – amelyen összesen 249-en indultak – a Hód Úszó SE 13, a NICS-HSÚVC 34 versenyzőt nevezett.

A három napos megmérettetés összesített éremtáblázatának az élén a NICS-HSÚVC csapata végzett. 34 arany-, 16 ezüst- és 16 bronzérmet nyertek úszóik. Három versenyzőjük külön emlétést érdemel: a 9 éves lányok mezőnyében Mérai Janka első lett a pontversenyben, a 10-11 évesek között Nagynémedi Anna szerepelt a legeredményesebben, míg a 9-10 éves fiúknál Szabó Marcel gyűjtötte a második legtöbb pontot.

Az éremtáblázaton a Hód Úszó SE csapata az ötödik helyen zárt 12 arannyal, 11 ezüsttel és 6 bronzzal. A 12-13 éves lányok mezőnyében versenyzőjük, Lovas Gréta az előkelő harmadik helyen végzett az összesített pontversenyben, míg a 13-14 éves fiú korosztályban a hét egyéni aranyérmet nyerő Horváth Ákos a második, a 9-10 éves fiúk között Lénárt Imre a harmadik helyen zárt .

Hód Úszó SENICS-HSÚVCúszásúszóverseny