Ragyogó napsütéssel indul Vásárhelyen az ünnepségsorozat

Az előrejelzések szerint ragyogó napsütés várható ma egész nap, ez különösen a ma kezdődő fesztivál látogatóinak lesz jó hír. Ma 17 órakor nyitják meg a Kossuth téren a rekordokban gazdag Szent István Napok és XVII. Borfesztivál rendezvényt. Rekordszámú borászat, rekordalacsony kiadás és Vásárhely történelmének leghosszabb ünnepségsorozata vár mindenkit.

Rekordhosszúságú lesz idén az államalapítás ünnepe köré szervezett programsorozat, a város már augusztus 11-én ingyenes Bagossy Brothers Company koncerttel vár mindenkit. A tíznapos fesztivál részletes programjait itt találják.

Rekord összegből valósítják meg az idei rendezvénysorozatot, soha ilyen nagy takarékossággal nem szerveztek rendezvényt még a városházán.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester facebook-oldalán elmondta: 41,3 millió forint a teljes költségvetése a programsorozatnak, ez jelentősen nem fog már változni. Az összeg tartalmazza a technikai szolgáltatásokat, vagyonvédelmet, áramkiépítést, a fellépők gázsiját és a kötelező tételeket, így pl. a mentőszolgálatot.

Összehasonlításképpen: az előző városvezetés alatt, 2017-ben 3 napra 60 millió forintot fizetett az adófizetők pénzéből, tehát napi 20 millió forintba került az ünneplés. Idén tíz napra leosztva, naponta ez az összeg csupán 4,5 millió forint.

Rekordszámú borászat is részt vesz a borversenyen, ami hagyományosan az augusztus 20-ai programsorozat része. Az idei, tizenhetedik alkalommal megszervezett borversenyen 20 borászat lesz jelen, boraikat a Kossuth téren kóstolhatjuk majd meg. 

A mai programok:

BorfesztiválHódmezővásárhelySzent István Napok és XVII. Borfesztivál