Rágalmazási ügyben bűnösnek találta a bíróság Márki-Zay Pétert

Egy iskolaigazgató perelte be rágalmazás miatt. Fellebbeznek a döntés ellen, az ítélet nem jogerős.

A Csongrádi Járásbíróságon a nyilvánosság kizárása mellett megtartott tárgyaláson ma úgy ítéltek: a felperes Miklós Anikónak van igaza, Márki-Zay Péter megrágalmazta őt.

A büntetőpert Miklós Anikó hódmezővásárhelyi iskolaigazgató indította a polgármester ellen. Tavaly év elején írta ki a saját Facebook oldalára egy vásárhelyi pedagógus többek között azt az elhíresült jelet, hogy „O1G”. Márki-Zay Péter nem sokkal később azt írta, hogy az illető tanárnőt a felettese és a tankerület vezetője behívta egy beszélgetésre, ott „politikai okból súlyosan megalázta és megfenyegette az intézményvezető”.

Márki-Zay Pétert ma bűnösnek találták. Nem büntetést szabott ki rá a bíróság, hanem intézkedést alkalmazott: egy év próbára bocsátották, magyarázta Hamvas Ödön ügyvéd. Ez azt jelenti, hogy ha a következő 12 hónapban nem követ el hasonlót, akkor úgy kell tekinteni, mintha ma nem történt volna elmarasztalás. Meg kell téríteni továbbá Miklós Anikó részére közel 80 ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet nem jogerős, a polgármester és az ügyvéd fellebbeznek ellene.

bíróságMárki-Zay PéterMiklós Anikóperrágalmazás