Rácz Árpádot választották Mindszent alpolgármesterévé

A helyi képviselő-testület ma délutáni ülésén egyhangúlag, 8 igen szavazattal Rácz Árpádot választotta Mindszent alpolgármesterévé. A múlt pénteken még 6:3 arányban leszavazták az egyetlen jelölt megválasztását. A képen Gémes László gratulál Rácz Árpádnak. Fotó: Gémes Laci/Facebook.

Míg a pénteki alakuló ülésen a többség az egyetlen alpolgármester-jelölt ellen szavazott, a mai ülésen, melyet Gémes László az alpolgármester választás miatt hívott össze, valamennyi képviselő megszavazta Rácz Árpádot Mindszent alpolgármesterének. A jelölt a titkos szavazáson 8 igen voksot kapott, ellenszavazat és tartózkodás nem volt. Az illetménye havi bruttó 300 ezer forint lesz, a költségtérítése pedig 45 ezer forint. Rácz Árpád le is tette az esküt.

Mint az ülésen kiderült, Szűcs Béla képviselőtől a polgármester egy, majd az interneten is megjelenő tízpontos – hat képviselő által aláírt – egyéni képviselői indítványt tett, melyben a városatyák közölték: átlátható gazdálkodást és pályázati rendszert szeretnének, ahogy azt is, hogy legyenek nyilvánosak az önkormányzat által kötött szerződések, átláthatóan működjenek az önkormányzat által működtetett szervezetek, és elszámoltathatók legyenek a döntéshozók. A polgármester egyetértett mindezzel. Ezzel az alpolgármester választás elől elhárult az akadály.

alpolgármesterGémes Lászlóképviselő-testületMindszentrácz árpádVálasztás