Puzsér: Márki-Zay Pétert alkalmas közös miniszterelnök-jelöltnek tartom

,,A jelenlegi kínálatból Márki-Zay Pétert gondolom alkalmas jelöltnek. Tisztességes embernek vélem, akinek a kezéhez az elmúlt harminc év bűneiből szemernyi sem tapad – fogalmazott a bahir.hu-nak Puzsér Róbert, televíziós személyiség, kritikus.

Puzsér Róbert az interjúban beszélt az ellenzéki összefogásról, leváltható-e a NER, vagy hogy ki lehet az ideális miniszterelnök-jelölt. Mi csak az utóbbira adott válaszát idézzük, a teljes cikk ide kattintva olvasható el.

– Nagyon sokan szeretnének nem politikából érkező, közös miniszterelnök-jelöltet 2022-re. Ön vállalna egy ilyen tisztséget, ha például az ellenzéki pártok felkérnék rá? Egyáltalán, ki lehet jó jelölt Orbán Viktorral szemben?

– A jelenlegi kínálatból Márki-Zay Pétert gondolom alkalmas jelöltnek. Tisztességes embernek vélem, akinek a kezéhez az elmúlt harminc év bűneiből szemernyi sem tapad – olyan városvezető, aki nem volt hajlandó megalkudni a Fidesszel. Számomra egyértelmű, hogy Orbán Viktor középről és vidékről verhető – ehhez nyilván egy kisebb csoda is kell, de Márki-Zay Péternek ez már kétszer is sikerült Hódmezővásárhelyen, az állampárt egyik legbiztosabbnak tűnő fellegvárában. Sajnos az előválasztás intézménye annak a jelöltnek kedvez, aki legjobban mozgósítja a 2010 előtt kormányzó baloldal törzsszavazóit, míg Orbán Viktor ellen épp olyan jelölt volna képes a győzelemre, aki inkább a mérséklet centrum ízlésének felel meg. Nekem olyan feltételeim lennének az átláthatóságra, a program tartalmára és a személyi kérdésekre vonatkozóan, amelyeket az ellenzéki pártok soha nem teljesítenének, másképp pedig nem tudnám úgy vállalni ezt, hogy az országnak hasznára váljon. Akkor pedig miért is vállalkoznék rá?

2022előválasztásMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelöltországgyűlési választásPuzsér Róbert