Putz Anita: „szomorú történet ez Mártélynak”

A falu polgármestere közzétette, kiben csalódott leginkább a képviselő-testület feloszlatásáról meghozott döntés miatt.

Tegnap beszámoltunk róla: 4-3 arányban a feloszlatás mellett döntött a mártélyi képviselő-testület, így a nyár végén időközi választást kell kiírni.

Putz Anita közösségi oldalán írta meg véleményét a feloszlatás kapcsán:

„A képviselők közül többen jelezték is, hogy nem indulnak újra a választáson.Megértem őket. Nehéz időszak áll mögöttünk. A covid, a permanens támadások, az elvont bevételeink és az előző vezetéstől örökölt 15 milliós visszafizetési kötelezettség mellett az alapfeladatokon túl, csak kisebb fejlesztésekre futotta.

Az igazi csalódást számomra mégis Pótári Mihály okozta. Testületi tagként, de alapvetően önkormányzati alkalmazottként, a Faluház vezetésével is megbízottként, titokban szervezkedett a község vezetésének megbuktatása érdekében. Lelke rajta! Somodi István képviselőtársam végleges kihátrálása a helyi vezetésből viszont teljesen érthető számomra. Facebook oldalán ismertette, hogy őt is megfenyegették, helyi kisboltot üzemeltető vállalkozóként egyszerűen mérlegre tette a további kockázatokat. Mészáros István és Kulcsár Renáta csak rövid idővel ezelőtt pótképviselőként léptek a testületbe, a korábbi elbukott puccskísérlet miatt távozók helyére. Kevésbé látták át a helyi viszonyokat.”

Hozzátette: „Szomorú történet ez Mártélynak. Lázár eddig húsz évet kapott a bizonyításra, 20 éve sanyargatja a települést és mégis egyes képviselők tőle várják a segítséget. Némelyeknél már kialakult a Stockholm-szindróma.”

képviselő-testületLázár JánosMártélyPutz Anita