Prostitúcióra kényszerítették áldozataikat, elvették a pénzüket – a TEK-kel kapták el a mindszenti bandát

Négy megyében futtatták áldozataikat, sokszor a teljes bevételüket elvették, fenyegették, bántalmazták őket. A terrorelhárítással együtt fogta el őket a megyei és a vásárhelyi rendőrség.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt folytat nyomozást a 26 éves F. Ilona, a 20 éves A. János és a 34 éves B. József mindszenti lakosok ellen – írja a police.hu. Ők hárman fiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket.

Volt, akit fenyegettek, bántalmaztak is. A megkeresett pénz egy részét, vagy az egészet elvették áldozataiktól, hogy ebből saját életmódjukat finanszírozzák – áll a hatósági közleményben.

Mint írják: a hódmezővásárhelyi rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2020. szeptember 11-én délelőtt összehangolt akció során több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat.

Az otthonaikban kutatásokat tartottak, ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók. Hármukat kihallgatták, előterjesztették a letartóztatásukat.

Mindszentprostitúciórendőrség