A poszterpályázat eredményét közölték a mezőgazdasági karon

Idén először „Mezőgazdaság, ahogy én szeretem” címmel két kategóriában, középiskolás diákok és egyetemista hallgatók számára poszterpályázatot hirdetett a mezőgazdasági kar, míg tizenötödik alkalommal írták ki a „Gazdálkodj Okosan” című esszépályázatot. A megjelent versenyzők ma kapták meg elismeréseiket oklevél és díjak formájában. A középiskolások közül többen szeretnének később az agráriumban elhelyezkedni.

Ahogy a fiatalok ma a mezőgazdaságot látják. Erről nyújthattak be írásos és képi pályázatot is a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára, és e pályázatoknak volt az eredményhirdetése ma délelőtt a Kar Sófalvy Előadótermében. A tudomány és a verseny iránt érdeklődők köre egyre bővül. Dr. Mikó Edit dékán elmondta, hogy a középiskolások között is nem csupán agráriummal foglalkozó szakiskolák diákjai jelentkeztek, hanem középiskolások is. A „Mezőgazdaság, ahogy én szeretem” poszterpályázaton középiskolai kategóriában a következő eredmények születtek:

A „Mezőgazdaság, ahogy én szeretem” poszterpályázatra 3 középiskolából nyújtottak be pályázatot, egyéniben vagy csapatban.

Középiskolai pályázatok
Sárközi Réka,
Virág Maya,
Mórocz Ágnes,
Pusztai Tamás
Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Győri Flóra
Asztalos Ábel László
Szent Benedek Technikum, Szakképző Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedi Tagintézménye
Farkas FanniDéli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Rajtuk kívül 11 egyetemista indult a pályázaton:

  • Csapó Annamária
  • Dobóné Deák Judith
  • Huber Zsanett
  • Jescheta Gyöngyvér
  • Kis Erzsébet
  • Simon Kitti
  • Somi Hajnalka
  • Szilágyi Szabina
  • Turuczki Szabolcs
  • Varga Benjamin
  • Weigert Adrienn

Az egyetemi verseny első helyezettje Turuczki Szabolcs Márk (képen középen) már régóta érdeklődik a természetfotózás iránt. Mögötte a második helyen Huber Zsanett, a harmadik helyen pedig Somi Hajnalka végzett.

A képen balról jobbra: Somi Hajnalka, Turuczki Szabolcs és Huber Zsanett

Ahogy Dr. Mikó Edit említette a pályázók egyre bővülő körét, egy ilyen gimnáziumi tanuló volt az esszépályázat nyertese is, az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, Zsótér Zoltán, aki egy olyan témáról, a környezetvédelemről írt, amely a dékán szerint is ma a legjobban érdekli a fiatalokat. Dolgozatának címe: Szeméttermelés helyett újrahasznosítás. Háztartási hulladékaink feldolgozása. Mögötte a második helyen, szintén a Táncsics Mihály Gimnáziumból Dani Regina Jázmin lett, Gyógynövények kémiája című esszéjével, míg a bronzérmet a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákja, Kálmán Kinga szerezte meg, dolgozatának címe: Az állatok, mint lelkünk angyalai. Mire jók a terápiás célból tartott állatok?

.

A képen középen Dani Regina Jázmin, jobb oldalon Zsótér Zoltán, bal oldalon Mikulás Rolandné felkészítő tanár

A helyezetteknek nem maradtak el a díjak sem, hiszen a poszterpályázat I. helyezettje 30 ezer forintot, a II. helyezett 20 ezer forintot, a III. helyezett pedig 10 ezer forintot kap, míg az esszépályázat győztese 100.000 Ft, a II. helyezettje 75.000 Ft, a III. helyezettje 50.000 Ft ösztöndíjat nyerhet, amennyiben a kar hallgatója lesz. Zsótér Zoltán el is árulta, hogy ezt is tervezi középiskolai tanulmányainak befejezése után, agrármérnöknek tanulna tovább.

gazdálkodj okosanHódmezővásárhelyPályázatposzter