Pontért megy Dunaújvárosba a HFC

Hét győzelemmel és két vereséggel hangolt a felkészülési időszakban a holnapi tavaszi bajnoki rajtra a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata. Vasárnap Dunaújvárosban kezdik a pontvadászat második felvonását.

– Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Másfajta terhelést kaptak a játékosok, mint azt korábban megszokták, hiszen Bagi Mátyás erőnléti edző is dolgozott velük. A hangulatra sem lehetett panasz, amit szerettünk volna, azt a munkát megcsináltuk. A felkészülési meccsek eredménye abból a szempontból lényeges volt, hogy én ezeken is szeretek nyerni. A csapat lelkének is jót tesz bármilyen siker, de a fő cél az volt, hogy egyforma terhelést kapjanak a játékosok, megismerjük őket, és a fiatalok beilleszkedjenek a rendszerbe – nyilatkozta a Délmagyarországnak Koncz Zsolt.

A holnap 14 órakor kezdődő idegenbeli találkozó kapcsán a vezetőedző hozzátette, kiegyensúlyozott, jó csapathoz látogatnak, amely a bajnoki címért küzd. – Szerintem jól felkészültünk belőlük, és jó mérkőzésre számítok. Az a kérdés, hogy a műfüves gyakorlás után melyik együttes hogyan alkalmazkodik a a normál talajhoz. A héten voltunk először füvön, de ez nem lehet kifogás, ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni – fogalmazott a szakvezető.

A vendéglátók a tabella 2., míg a vásárhelyiek a 11. helyről kezdik a tavaszt. A két gárda őszi – kényszerűségből Mórahalmon rendezett – mérkőzésén 2-1-es újvárosi siker született.

HFClabdarúgásNB III