Piramis koncerttel kezdődött a Mártélyi Kavalkád

Együtt nosztalgiáztak az örökifjak és a mai fiatalok, a tizenhét évnyi szünet után péntek este ismét kezdődött Mártélyi Kavalkádon. Ki a zene, ki a programok, ki a szórakozás kedvéért érkezett az üdülőterületre

Nem lehetett panasza annak a több ezer embernek, aki a Mártélyi Kavalkád első, pénteki nyitónapjára kilátogatott. Kisgyermekes családok, barátnők és baráti társaságok szórakoztak a mártélyi üdülőterületen, ahol a gyerekeknek szánt programoktól kezdve a nagyobbaknak és a legnagyobbaknak való szórakozási lehetőségekig mindenre akadt példa. Aki a koncertekért jött, azok többet is végignézhettek, akik a csónakos-lampionos felvonulásra voltak kíváncsiak, azok rácsodálkozhattak a réges-régen látott, csodálatos látványra.

Persze a programokra látogatók éhen és szomjan sem maradtak. A gyerekek pedig közben önfeledten játszottak, hintáztak.

A felnőtteket este 6-tól Rokker Zsolti szórakoztatta, humorbonbonjaival alaposan megnevettetve a közönségét. Majd a szegedi Csiga duó énekeltette meg a gyerekeket. A közönség akkor is a helyén maradt, amikor a sörpadokat a színpad elől, a nézőtér szélére pakolták át, hogy helyet hagyjanak a Piramis együttesre érkezett közönségnek a színpad előtti küzdőtéren. Bár azon ugyan nem küzdöttek, de az egyre nagyobbra s nagyobbra duzzadt közönség számára hamarosan kicsi lett a tér, hiszen ezrek voltak kíváncsiak, vagy akarták átélni a régi Piramis koncertek hangulatát, újra élőben hallgatva a zenekar legnagyobb slágereit. Igaz Révész Sándor helyét régóta, a Manhattan zenekarban feltűnt Csoki váltotta fel, de énekesként fel-felidézte elődje falzettes hangját.

Ám mielőtt Závodi Jánosék a húrokba csaptak volna, Putz Anita és Márki-Zay Péter polgármesterek, valamint a községben vendégeskedő Althenar testvértelepülés alpolgármestere köszöntötte röviden a kavalkád résztvevőit.

De nézze meg a megnyitót, vágatlanul:

A köszöntőket követően a Piramis tagjai szórakoztatták a közönséget, majd az egyik mólón lépett fel – immár lapzártánk után – St. Martin. A vásárhelyi származású zenész muzsikáját a csónakos-lampionos felvonulás tette még élvezetesebbé.

A napot, azaz az éjszakát, a Clique zenekar koncertje zárta.

A program szombaton és vasárnap is folytatódik. Részletek lejjebb.

mátélyi kavalkádpiramis együttesSt. Martinszórakozás